ABA: Pobede Partizana i Zvezde

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2015, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Pobede Partizana i Zvezde

Košarkaši Partizana savladali su danas u Beogradu ekipu Zadra sa 87:53 (15:20, 21:8, 23:11, 28:14) i ostali u konkurenciji za drugo mesto pred početak plej-ofa regionalne ABA lige.

Izabranici Duška Vujoševića zabeležili su 18. pobedu, 12. zaredom, a koju poziciju će zauzeti u ligaškom delu sezone odlučiće meč poslednjeg kola u kojem sledeće nedelje gostuju ekipi Budućnosti u Podgorici.

Današnji duel u Pioniru crno-beli su počeli stegnuto zbog njegove važnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali je u nastavku borbe njihov kvalitet došao do izražaja, pa su zasluženo i lako došli do važnog trijumfa.

Od druge četvrtine Partizan je potpuno zagospodario parketom, uspešan debi imao je Amerikanac Džoš Akojon, tako da Zadrani, koji su nastupili bez svog najboljeg igrača Florensa, nisu imali izgleda za eventualno iznenađenje.

Razigrani crno-beli stekli su ubedljivu prednost i bez ikakvih problema kontrolisali meč do kraja, a do ubedljive pobede, kojom su se revanširali gostima za poraz u prvom delu sezone, predvodili su ih Akojon sa 16, Mačvan sa 12 i Đumić sa 11 poena.

U ekipi Zadra najefikasniji su bili Sobin sa 16 i Sango sa devet.

Današnja utakmica, kao i sve u okviru 25. kola, počela je minutom ćutanja u znak pošte tragično nastradalima u padu helikoptera u Beogradu.

Vujošević: Više od pobede raduje poseta u Pioniru

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle odlične igre protiv Zadra da više od pobede raduje dolazak velikog broja navijača u Pionir.

"Više od pobede raduje poseta ovih ljudi, što nije iznenađenje. Košarkaši su pružili angažovanu i dobru igru, još je rano za procene, ali utakmica je pokazala da smo napravili dobar potez pri izboru plejmejkera. Njemu će ipak još trebati da se prilagodi na uslove i novu ekipu", izjavio je Vujošević posle meča.

On je ocenio da će preostali deo sezone biti još lepši za gledanje, a Partizan u poslednjem kolu, u odlučujućoj utakmici za drugo mesto, gostuje ekipi podgoričke Budućnosti.

"Ne treba zaboraviti da je Zadar prošlog vikenda izgubio od Cedevite na jednu loptu, otišao im je Florens. Ipak, treba se skoncentrisati i dobro pripremiti za Podgoricu. Sećam se meča u Beogradu koju sam posmatrao iz publike zbog kazne i dobrog suđenja za gostujući tim. Nadam se da će uslovi biti regularni i da će pobediti onaj ko bude bolji na terenu. Velika je razlika između drugog i četvrtog mesta i taj meč nosi veliku težinu", istakao je trener Partizana.

Vujošević dodao da je imao problema da organizuje trening zbog zdravstvenih problema Milutinova, Bezbradice, Đumića.

Trener košarkaša Zadra Ante Nazor čestitao je domaćinu na zasluženoj pobedi i istakao sjajan ambijent u Pioniru.

"Bili smo pravi i parirali smo u prvom delu, međutim, protivnik je mnogo jači. Svaki duel i ničija lopta pripali su njima. Dobro je što su naši mladi igrači osetili ovakvu atmosferu, koja je najbolja u regionu", zaključio je Nazor.

Zvezda se izvukla u Laktašima

Košarkaši Crvene zvezde savladali su danas u Laktašima domaću Igokeu sa 85:80 (18:25, 23:19, 21:27, 23:9), u utakmici 25. kola regionalne ABA lige.

Izabranici Dejana Radonjića, koji su ranije obezbedili prvu poziciju pred plej-of, zabeleželi su 23. pobedu i naneli domaćinu 16. poraz.

Crveno-beli su se danas izvukli u Laktašima, gde je domaćin pružio odličnu partiju i bio na korak od iznenađenja.

Igokea je vodila najvećim delom uzbudljivog susreta, favorit nije igrao na očekivanom nivou, posebno u odbrani, ali je potvrdio kvalitet u odlučujućim trenucima i u završnici napravio preokret za trijumf.

Crvenu zvezdu su do pobede predvodili Cirbes sa 18 i Blažič i Kalinić sa po 14 poena, dok su kod domaćina najefikasniji bili Heslip sa 18, Džons sa 17 i Bunić sa 13.

U poslednjem 26. kolu Crvena zvezda dočekuje MZT Skoplje, dok Igokea gostuje Mega Leksu.

U derbiju kola, Cedevita je u Zagrebu pobedila Budućnost 80:70 i tako ostala u igri za treće mesto pred plej of.

Radonjić: Pokazali smo snažan karakter

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegova ekipa pokazala snažan karakter u večerašnjoj pobedi nad Igokeom.

"Bilo je perioda bez koncentracije i sa dosta slabijom odbranom, ali smo pokazali snažan karakter, završnicu odigrali dovoljno kvalitetno i slavili u utakmici koja nije imala rezultatskog značaja", rekao je Radonjić posle utakmice u Laktašima.

Radonjić se zahvalio navijačima na dočeku, koji je opisao kao "fenomenalan".

On je dodao da je njegova ekipa sa jednim treningom posle duela sa Galatasarajom odigrala utakmicu protiv Igokee.

"U svakom slučaju, posle evroligaških mečeva generalno izgledamo malo drugačije, posebno u situaciji kada smo bez opterećenja. Praktično smo s jednim treningom posle Galatasaraja odigrali", kazao je trener Zvezde.

Kapiten ekipe Luka Mitrović rekao je da je njegova ekipa bila na pragu poraza, ali da mu je drago što je nadoknadila 15 poena zaostatka.

"Drago mi je što se naša ekipa vratila i posle minus 15 i pokazala borbeni pobednički duh. Pohvalio bih ovaj ambijent u Laktašima i zahvalio se navijačima koji su nam i ovde pružili podršku", rekao je Luka Mitrović.

Trener Igokee Željko Lukajić ocenio je da je njegova ekipa odigrala ravnopravno sa Zvezdom.

"Kraj je odlučila dužina klupe. Odigrali smo otvorenu utakmicu i uspeli smo da smanjimo dominaciju Zvezde pod košem. Možda nas je pred kraj stigao umor i pritisak, ali mi je drago da je bila prava sportska i košarkaška predstava", rekao je Lukajić.

Polufinalni parovi poznati tek nakon poslednjeg kola

Polufinalni parovi Jadranske lige biće poznati nakon poslednjeg kola regularnog dela tog košarkaškog takmičenja, pošto je konačan plasman od drugog do četvrtog mesta ostao nepoznat posle današnjih utakmica.

Kolo pre kraja regularnog dela, na drugom mestu Partizan i Budućnost imaju skor 18/7, Cedevita pobedu manje, dok je Crvena zvezda odavno obezbedila lidersku poziciju.

Budućnost i Partizan će se međusobno sastati u poslednjem kolu, dok će Cedevita gostovati Solnoku.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.