Akojon prvi strelac

Izvor: Politika, 15.Mar.2015, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akojon prvi strelac

Košarkaška ABA liga: Partizan – Zadar 87:53

Košarkaši Zadra su početkom druge četvrtine imali šut za dvocifrenu prednost, ali već na isteku 14. minuta je treći faul zaradio Josip Sobin i njegov izlazak Partizan je iskoristio da serijom 16:2 završi poluvreme i reši utakmicu 25. kola, koju je naposletku dobio sa 87:53 (15:20, 21:8, 23:11, 28:14).

Iako sa kratkom rotacijom, dodatno oslabljenom nedolaskom ovosezonskog lidera Florensa koji je napustio >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << tim, Zadar je napravio seriju od 18:5 između četvrtog i 11. minuta, a vodio sa 26:20 kada je Sobin povučen na klupu. Mladi centar u plavom dresu je do tog momenta dominirao, sa 12 poena i četiri skoka za nepunih deset minuta na terenu, lako izlazeći na kraj i sa Milutinovim, delom možda zbog toga što je Partizanov kolos bio bolestan prethodnih dana. Imao je Sobin dobrih poteza i u trećem periodu, ali tada je već bilo kasno za jači otpor u punom „Pioniru”.

Zvaničan debi Džoša Akojona za Partizan bio je toliko uspešan da je završio kao najbolji strelac, ubacivši četiri „trojke” iz šest pokušaja. Za ocenu njegovih „plejmejkerskih” mogućnosti (jedna asistencija za 13 minuta) će morati da se sačeka. Priključivanje Amerikanca verovatno nije razlog zbog kojeg je Pavlović loše odigrao, zabeleživši svih sedam promašaja iz polja (zajedno su bili u prvoj petorci). Kao druga opcija na poziciji organizatora, Tepić je dobio 17 minuta na parketu, tokom kojih je Partizan bio – slabiji za devet poena.

U svakom slučaju, u 12. uzastopnoj pobedi u ABA ligi srpski šampion je pružio svoju statistički najbolju partiju u regionalnom takmičenju ne računajući one dve sa poslednjim Levskim. Za drugu poziciju boriće se protiv Budućnosti u završnoj rundi, u nedelju u Podgorici.

Dvorana: „Pionir”. Gledalaca: 7.000. Sudije: Javor, Petek, Krejić.

Partizan NIS: Akojon 16 (četiri „trojke”), Pavlović, Tepić 4, Murić 9 (1), Marinković 10 (1), Dalo 7, Milutinov 6, Milosavljević 9, Mačvan 12 (1), Đumić 11, Andrić 3 (1), Milutinović.

Zadar: Bašić 3 (1), Segarić 2, Ivanov 3, Kraljević 8, Vraneš 4, Šango 9 (3), Sobin 16, Širko 2, Ramljak, Bošnjak 4, Barać 2.    

G.K.

objavljeno: 15.03.2015.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.