ABA: Partizan izgubio posle +17

Izvor: B92, 08.Dec.2013, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Partizan izgubio posle +17

Košarkaši Partizana NIS doživeli su neočekivano poraz od Solnoka 76:71, iako su imali i 17 poena prdnosti u prvom poluvremenu.

Partizan je odlično šutirao u prvom poluvremenu (oko 50% i za dva i za tri poena), u odbrani zatvorio reket što je glavno oružje Solnoka u ovoj sezoni, testekao +11 već u prvom periodu. U finišu četvrtine tehnička greška trenera Solnoka Nedeljka Ašćerića unosi veliku nervozu među njegove igrače koji lako gube lopte, a Partizan to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pretvara u maksimalnih 35:18 u 13. minutu igre. U finišu poluvremena crno-beli su se opustili te domaćin smanjuje zaostatak, ali Bogdanović četvrtom trojkom ostavlja svoj tim na +14 na poluvremenu (43:29).

Kasnije igra još jedan srpski predstavnik u ABA, Mega Vizura gostuje Union Olimpiji od 19 časova, dok u ponedeljak Crvena zvezda dočekuje Zadar. U subotu je Radnički savladao Krku.

Tok meča iz hale Tisaligeti u Solnoku možete pratiti uživo u tekstualnom prenosu na našem sajtu:

Crno-beli su sjajno počeli meč u Mađarskoj, nakon koša Milutinova, Milosavljević je pogodio trojku za 5:0. Nakon što je Vojvoda uzvratio istom merom, Bogdanović i Lovernj su povećali na 9:3. Potom su ponovo usledila trojke s obe strane, ovaj put Bogdanovića i Vorena, da bi Milutinova, Kinzi i Milosavljević napravili seriju koševa za prvu dvocifrenu prednost 21:10, dva minuta pre kraja prve četvrtine.

Potom su ponovo usledila trojke s obe strane, ovaj put Bogdanovića i Vorena, da bi Milutinova, Kinzi i Milosavljević napravili seriju koševa za prvu dvocifrenu prednost 21:10, dva minuta pre kraja prve četvrtine. U finišu prvog perioda jedna sudijska odluka iznerivala je trenera Solnoka koji je dobio tehničku grešku, a što je iznerviralo domaće navijače zbog čega je nekoliko minuta trajala pauza. Crno-beli su sve iskoristili samo jednim košem iz tri penala. Međutim, Bogdanović se ispravlja brzom trojkom za 27:12 posle prvih deset minuta.

Musli postiže koš na startu drugog perioda, nakon čega je usledilo pet promašaja crno-belih u šest napada, ali nervozni domaćin to nije znao da iskoristi, pa su Musli ponovo, te Kinzi i Bogdanović povećali prednost šampiona na 35:18. Seriju trojki nastavio je raspoloženi Bogdanović za 38:21 ali rano stečena velika prednost dovodi do opuštanja u redovima crno-belih koji propuštaju da realizuju još nekoliko napada, te Solnok i pored serije izgubljenih lopti uspeva da smanji rezultat na -12. Seriju domaćina okončava fenomenalni Bogdanović četvrtom trojkom u prvom poluvremenu (17p, 2/4 dva, 4/6 tri), ) za 43:29 posle 20 minuta.

Milosavljević i Kinzi promašuju tri napada Partizana na startu drugog poluvremena, što domaćin koristi i smanjuje zaostatak na samo devet poena (45:34). Usledilo je nekoliko minuta igre koš za koš, nakon čega Voren i Keler prave seriju 7:0 i smanjuju zaostatak Solkona na samo šet poena razlike. Bogdanović je ispao iz ritma, ali ipak pogađa jednu trojku u nastavku te vraća Partizan na +9, ali mu odmah istom merom uzvraća Vojvoda. Nakon nekoliko poena sa penala oba tima i serije promašaja, usledio je napet finiš trećeg perioda u kojem se igra Partizana svodila na teške šuteve Bogdanovića i Milosavljevića u poslednjim sekundima napada. Nažalost nisu pogodili, što Solnok koristi i smanjuje na -3. Lovernj pogađa samo jedno slobodno bacanje 30 sekundi pre kraja, a potom oba tima gube lopte pa Partizan u poslednji period ulazi sa 55:51.

Rezultatska neizvesnost unosi veliku nervozu u oba tima, Kinzi je upropastio prva dva napada Partizana, domaćin pogađa samo jedno od četiri slobodna bacanja, a Milosavljević i Holidej promašuju šuteve za tri poena, pa posle dva minuta igre Partizan ostaje na 55:52. Nakon još jednog napetog minuta Milosavljević konačno pogađa važnu trojku za +6 za Partizan. Amerikanci u dresu Solnoka prave još dve greške uz faul, te Lovernj pogađa nove penale za 60:52. Voren konačno prekida seriju crno-belih, ali Bogdanović i Kinzi nastavljaju niz promašaja te se Mađari iz dva dupla napada vraćaju u meč (60:57).

Seriju donaćina okončava Bogdanović sa penala, ali posle tajmaut Loren veže šest poena, košem uz dodatno bacanje i trojkom, te donosi potpuni preokret na meču, 63:62 za Solnok tri i po minute pre kraja meča. Usledio je tajm-aut domaćina nakon koga je Lorens napravio seriju od šest poena u dva napada te donosi veliki preokret za Solnok (63:62), tri i po minute pre kraja. Partizan je u ovom periodu do poena stizao samo sa linije za slobodna bacanja, ali je na njegovu sreću pogađao mnogo bolje nego u prvom poluvremenu, pa je održavao korak za rivalom (67:65).

U naredna dva minuta ekipe nisu znale da daju koš, Voren i Vojvoda s jedne, a Milosavljević sa druge strane promašuju nekoliko šuteva, te Solnok ulazi u poslednjih 60 sekundi sa pola koša prednosti. Solnok osvaja loptu na podbacivanju i VOren pogađa trojku iz ugla za 70:66. Bogdanović ponovo pogađa samo jedan od dva penala, 39 sekundi pre kraja.

Usledio je po tajm-aut sa obe klupe, i nastavak penal završnice. Oliver pogađa oba penala, a Kinzi konačno postiže koš sa poludistance, posle ofanzivnog skoka Gagića. Mađari u finišu ne promašuju penal, Gagić zakucava za nastavak nade crno-belih, te pravi faul četiri sekunde pre kraja. Oliver ponovo ubacuje sa slobodnih bacanja i rešava meč u korist Solnoka za 76:71.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA: Partizan izgubio posle +17

Izvor: B92, 08.Dec.2013

Košarkaši Partizana NIS doživeli su neočekivan poraz od Solnoka 76:71 u 11. kolu ABA lige, iako su imali 17 poena prednosti u prvom poluvremenu.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.