3x3: Srbija peta u Evropi

Izvor: MVP.rs, 09.Sep.2014, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

3x3: Srbija peta u Evropi

Srpski basketaši su završili takmičenje u Bukureštu.

Reprezentacija Srbije u basketu „3 na 3“ zauzela je peto mesto na Evropskom prvenstvu koje je od 5. do 7. septembra održano u Bukureštu. Rezultat je daleko od očekivanog, jer su srpski basketaši bili favoriti za mesto na pobedničkom postolju.

Ekipa Srbije u sastavu Dušan Domović Bulut, Marko Ždero, Marko Savić i Dejan Majstorović odlično je počela Šampionat u glavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << gradu Rumunije, jer je u grupnoj fazi igrala najefikasnije i najatraktivnije i ostvarila tri ubedljive pobede protiv Izraela (21:16), Češke (21:16) i Španije (22:17). Međutim, usledio je duel protiv selekcije Grčke u četvrtfinalu koji je naš tim izgubio sa 16:20. Bio je to prvi neuspeh reprezentativaca Srbije posle 22 trijumfa na zvaničnim utakmicama.

Bez obzira što su ostali bez medalje na Evropskom prvenstvu u Bukureštu srpski basketaši su i dalje bez premca na FIBA svetskoj rang listi. Na prva tri mesta nalaze se: Dušan Domović Bulut (772, 459), Marko Ždero (732,002), Marko Savić (682, 459), dok je Dejan Majstorović na osmom mestu sa 620,572 boda.

(foto: KSS)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.