15 najboljih strelaca u istoriji SP

Izvor: B92, 04.Jun.2010, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

15 najboljih strelaca u istoriji SP

Do početka Svetskog Prvenstva ostalo je nedelju dana, pa je pravi momenat da se podsetimo ko su najbolji strelci u istoriji Mundijala.

Na listi se nalaze čak četiri Nemca, slede Brazilci sa trojicom, dok još osam zemalja ima po jednog predstavnika među najboljim strelcima.

Na spisku se nalaze samo dva aktivna fudbalera, od kojih će jedan igrati i u Južnoj Africi. Kod fudbalera sa istim brojem golova, prednost na listi imao je onaj ko je te golove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postigao na manje utakmica.

15) Vava (Brazil) – 9 golova (1958, 1962)

Pokojni centarfor Brazila bio je u sastavu ekipa koje su Svetska Prvenstva osvajale 1958. i 1962. godine. Postigao je ukupno devet golova na deset mečeva. Vava je bio dvostruki strelac u finalu 1958. godine protiv Švedske, dok je četiri godine kasnije postigao gol protiv bivše Čehoslovačke, takođe u finalu. Brazilac je tako postao prvi igrač koji je davao golove na dva različita finala Svetskog Prvenstva.

Ostatak liste možete da vidite na našem specijalu "JAR 2010".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pele, ipak, najbolji na svetu (foto)

Izvor: SrbijaNet.rs, 05.Jun.2010, 14:25

Lista 10 najboljih igrača svih dosadašnjih završnih turnira prvenstva sveta, prema rezultatima ankete koju je po završetku Mundijala u Nemačkoj 2006. godine organizovala FIFA, izgleda ovako: 1. Pele (Brazil) SP Švedska 1958 Sjajni brazilski as, koji je kasnije u mnogim

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.