Banjaluka: Rafteri zaplovili prema Beogradu

Izvor: BanjalukaLive.com, 11.Sep.2014, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banjaluka: Rafteri zaplovili prema Beogradu

Druga rafting regata Banjaluka – Beograd, startovala je danas iz Banjaluke. Podno trvđave Kastel, na put dug 505 kilometara, Vrbasom i Savom, krenuli su rafteri u devet čamaca. Učesnici regate će proći kroz Laktaše, Srbac, Brod, Šamac, Orašje, Brčko, Bijeljinu, Sremsku Mitrovicu, Šabac, Obrenovac, da bi konačno, 28. septembra, stigli na cilj u Beogradu. Srećan put rafterima poželio je gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, koji je prilikom svečanog otvaranja regate, u restoranu >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << Banjalučki splav, rekao da ova regata u punom smislu afirmiše sporazum o specijalnim paralelnim vezama Republike Srpske i Srbije. "Moramo biti zajedno i kada je na rijekama lijepo, ali i kada nam one prave probleme. Mi moramo učiniti sve da se osposobimo da na pravi način upravljamo našim rijekama, da se zaštitimo od elementarnih nepogoda čiji smo svjedoci u posljednje vrijeme. Regata će proći kroz mnoge gradove koji su bili nedavno poplavljeni, i upravo su ovi hrabri momci dali veliki doprinos da se spasu ljudski životi u tim gradovima. Sa druge strane, nikako ne smijemo zaboraviti da ova regata ima za cilj i promociju turističkih potencijala lokalnih zajednica kao i podizanje ekološke svijesti stanovništva", naglasio je Gavranović. Direktor Turističke organizacije Grada Banjaluka Ostoja Barašin, zahvalio se Gradu Banjaluka i Vladi Republike Srpske koji su podržavli održavanje rafting regate i dodao da regata može biti dobra prilika da se promovišu turistički potencijali gradova i opština kroz koje će regata proći. Predsjednik Rafting kluba Kanjon i vođa regate Aleksandar Pastir, izjavio je da kiša i loše vrijeme neće spriječiti raftere da učine još jedan poduhvat. On je najavio da će u Šamcu i Bijeljini biti osnovani novi rafting klubovi. "Jedan od naših ciljeva jeste da uvežemo rafting klubove iz Srpske i Srbije, da ostvarimo sportsku saradnju, ali i da budemo spremni za djelovanje u vanrednim situacijama, kao što je to bilo u maju ove godine", istakao je Pastir. Svečanom otvaranju regate, prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Jasna Brkić, ministri u Vladi RS Nada Tešanović, Maida Ibrišagić Hrstić i Igor Vidović, te brojni građani.

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Regata Banjaluka - Beograd promoviše RS

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Sep.2014

BANJALUKA - Devet učesnika druge rafting regate "Banjaluka - Beograd" krenulo je danas iz Banjaluke na put dug 505 kilometara, a u Beograd bi trebalo da stignu 28. septembra...Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke, rekao je da regata postaje tradicija, ističući da je riječ o manifestaciji...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.