Galop u Mokrinu

Izvor: Blic, 06.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galop u Mokrinu

Marko Popović iz Konjičkog kluba „Kremen" iz Pančeva postao je prvak Srbije za 2007. godinu u vožnji dvoprega na Otvorenom državnom prvenstvu zaprega, koje je proteklog vikenda održano na hipodromu kod Bakarne ćuprije u Mokrinu kod Kikinde.

On je posle tri discipline i dva takmičarska dana osvojio najviše bodova. Drugoplasirana je Ivana Zavišić iz KK „Mokrin", jedina žena vozač dvoprega, a prošlogodišnji prvak Miša Erdeljan iz KK „Begej" iz Zrenjanina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije odbranio titulu prvaka i zauzeo je treće mesto.

Ovo je prvo Državno prvenstvo Srbije u vožnji dvoprega koje je održano po pravilniku o organizaciji i izvođenju takmičenja u vožnji zaprega, koji je na snazi od juna 2006. godine. Vozači dvoprega nadmetali su se u tri discipline: u dresurnoj vožnji zaprega, u maratonu na 17 kilometara ( iz tri dela) i vožnji kroz čunjeve.

- Takmičenje se odvijalo po pravilniku Saveza za konjički sport Srbije koji je prilagođen pravilniku međunarodne konjičke federacije. Sa radošću mogu da kažem da su svi takmičari ispoštovali pravila - ocenio je za „Blic" sudija Ljubomir Nikolić.

Za izvanrednu organizaciju takmičenja najboljih vozača dvoprega pobrinuli su se Konjički klub Mokrin, SO Kikinda i Savez za konjički sport Srbije. Opština Kikinda je omogućila da Mokrinčani urede poligon po međunarodnim standardima za sportsko takmičenje konjičkih zaprega.

Najmlađi učesnik, ali u revijalnom delu ovog takmičenja, bio je Nemanja Zlatić iz Ade, koji je uz očevu pomoć kroz čunjeve provozao svog ponija Sokola.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.