Zaposleni u javnom sektoru da daju primer

Izvor: S media, 09.Feb.2010, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposleni u javnom sektoru da daju primer

Grčki premijer Jorgos Papandreu pozvao je zaposlene u javnom sektoru, koji za sutra planiraju štrajk, da "daju primer" i prihvate zamrzavanje plata kako bi pomogli zemlji da izadje iz finansijske krize.

"Patriotizam danas znači da svi treba da doprinesemo da zemlja izadje iz krize", rekao je noćas Papandreu pred Parlamentom Grčke.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << njegovim rečima, "zaposleni u javnom sektoru treba prvi da daju primer".

Papandreu je danas sazvao i sastanak vlade na kojem treba da se razmotre oštre mere za smanjenje budžetskog deficita, a koje su najavljene prošle nedelje, saopšteno je iz Vlade.

Sindikat zaposlenih u javnim sluzbama, ADEDI, pozvao je svoje članove da sutra stupe u štrajk zbog "nepravednog žrtvovanja i neefikasnog" plana vlade za izlazak iz finansijske krize.

Mere vlade uključuju, izmedju ostalog, smanjenje plata funkcionerima, usporavanje u zaposljavanju i ukidanje poreskih privilegija.

Kako je ranije najavljeno, jednodnevnom štrajku grčkih funkcionera bi trebalo da se pridruži i sindikat radnika pristalica grčke Komunističke partije.

Najveći sindikat u zemlji, Konfederacija radnika privatnog sektora,

planira generalni štrajk za 24. februar.

Evropska komisija je podržala plan grčke vlade za smanjenje budžetskog deficita u naredne četiri godine, ali je upozorila tu zemlju da mora da uradi daleko više nego što planira kako bi do 2012. budžetski deficit svela sa prošlogodišnjih 12,7 odsto bruto domaćeg proizvoda na ispod tri odsto BDP.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.