Izvor: B92, 18.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjeno skupljanje pomoći

Ljubljana -- Slovenačkoj stranci AS zabranjeno je da pred koncert Svetlane Ražnjatović napravi humanitarnu akciju za žrtve Srebrenice.

Opoziciona slovenačka stranka Aktivna Slovenija saopštila je da nije dobila dozvolu da pred koncert Cece Ražnjatović, u petak, pred halom Tivoli, postavi tezgu na kojoj bi sakupljali dobrotvorne priloge za žrtve Srebrenice. Zavod Tivoli odbio je zahtev stranke AS.

Predsednik ove slovenačke stranke, Franci Kek za B92 kaže da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su tom humanitarnom akcijom želeli da pored sakupljene pomoći, slovenačku javnost upozore i da "dotična pevačica nije samo estradna zvezda, već se udala i živela sa čovekom za koga se zna šta je radio, kada se govori o ratnim zločinima, što ova stranka osuđuje."Stranka AS je želela da, pomoću takve akcije, upozori one koji budu došli na kocert Svetlane Ražnjatović na stvari u koje je ova pevačica makar i posredno bila upletena.

U slovenačkoj javnosti se već neko vreme vodi diskusija oko toga da li trebalo dozvoliti Ceci Ražnjatović da ima koncert u Ljubljani, a Franci Kek kaže da se njegova stranka ne slaže sa održavanjem tog koncerta, a kako u Sloveniji nema osnova i mehanizama kojim bi joj se zabranio ulazak u tu državu, ova stranka smatra da onda ne bi smelo da se dozvoli da takva osoba u Sloveniji organizuje takve velike događaje.

Stranka AS je osudila i nedavni nastup Cece Ražnjatović na slovenačkoj državnoj TV, ogorčeno smatrajući da takav događaj ima i političku poruku.

Franci Kek za B92 kaže da će, zbog zabrane sakupljanja humantarne pomoći, tražiti od organizatora Ražnjatovićkinog koncerta da deo prihoda od karata da za pomoć žrtvama Srebrenice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.