Vučić zaprepašćen Plenkovićevom izjavom

Izvor: Mondo, 07.Feb.2018, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić zaprepašćen Plenkovićevom izjavom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je "iznenađen i zaprepašćen" izjavom hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da tokom njegove predstojeće posete Zagrebu treba razgovarati i o ratnoj odšteti.

Foto: MONDO/Petar Stojanović, ilustracija

"Što se tiče ratne odštete, bio sam iznenađen i zaprepašćen temom koju je Plenković pokrenuo. Sve što mogu da kažem je - da sam na njegovom mestu, to pitanje ne bih pokretao. Plašim se da Hrvatska >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ne samo da ne može da dobije ništa, već može mnogo da izgubi. To bih mogao da potkrepim hiljadama raznovrsnih i teških argumenata", rekao je Vučić.

Nakon susreta s evropskim komesarom za pregovore o proširenju i politiku susedstva Johanesom Hanom, Vučić je rekao da u posetu Hrvatskoj ide u "dobroj veri" i da u delegaciji Srbije na put idu stručnjaci koji žele da rešavaju i pitanja iz prošlosti, ali da pre svega razgovaraju o budućnosti.


"Video sam da su predvideli i neke demonstracije i proteste, ali ja se ne plašim toga. Moj je posao da radim za Srbiju i građane i želim da verujem da će i druga strana konstruktivno da pristupi", rekao je Vučić.

Vučić pred put u HR: Moratorijum od šest meseci

On je rekao da je interes Srbije da ima dobre i prijateljske odnose s drugim zemljama jer samo tako može da napreduje.

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je juče u Evropskom parlamentu u Strazburu da srpskog predsednika redovno viđa na međunarodnim forumima, te da u njegovoj prestojećoj poseti Zagrebu ne vidi toliku mistifikaciju koliko je ima u medijima.

"Vučića redovno viđam, svaka dva meseca, na raznim međunarodnim forumima. Tačke na dnevnom redu su: nestale osobe, pitanja iz rata, ako želite i ratna odšteta, zakon koji je Srbija usvojila proširujući jurisdikciju za ratne zločine izvan svog teritorija", rekao je Plenković odgovarajući na pitanje poslanika u EP Ivana Jakovičića.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vučić: Na Plenkovićevom mestu ne bih govorio o ratnoj odšteti

Izvor: Beta Video, 07.Feb.2018

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ``iznenadjen i zaprepašćen`` izjavom hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da prilikom predstojeće Vučićeve posete Zagrebu treba razgovarati i o ratnoj odšteti. Vučić ć je rekao da u posetu Hrvatskoj ide u ``dobroj veri``...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.