Vodeći proizvođač brašna propao zbog Agrokora

Izvor: Mondo, 21.Jul.2017, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodeći proizvođač brašna propao zbog Agrokora

Preduzeće "Granolio" objavilo je da su mu transakcijski računi blokirani i da je podnelo predlog o otvaranju predstečajnog postupka, pišu danas hrvatski mediji.

Foto: Printscreen/YouTube

  Berza je zbog toga bila obustavila trgovanje deonicama tog preduzeća do 14 sati.

Reč je o jednom od velikih dobavljača Agrokora, vodećem mlinarskom preduzeću u Hrvatskoj čiji je većinski vlasnik Hrvoje Filipović i kojeg su očigledno, kako piše >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << hrvatski "Indeks", potopile banke, koje su krenule da naplaćuju regresne menice.

Prošle godine Granolio je ostvario prihod od 600 miliona kuna, uz dobit od 2,5 miliona kuna.

Preuzimanjem mlinarskog biznisa od Todorićeva Belja i PIK Vinkovaca, Granolio je od 2014. bio vodeći igrač na tržištu brašna.

Slučaj Agrokor u Hrvatskoj zadržava svoju crnu dinamiku - holding pokušava da se stabilizuje ali dugovi koje ima prema partnerima prave dar-mar među dobavljačima, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Među prvima koji su zbog Agrokora otišli u predstečaj su kompanija AWT, vodeći distributer robe široke potrošnje u Hrvatskoj, i Unex Grupa, vodeća marketinška agencija u Hrvatskoj.

Niz se nastavlja, a videćemo ko će biti sledeći...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.