Izvor: B92, 10.Jul.2010, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voćne kašice povučene iz prodaje

Zagreb -- Slovenačka firma Fruktal je iz preventivnih razloga iz prodaje povukla četiri vrste dečijih voćnih kašica Frutek proizvedenih od 25. maja do 24. juna 2010.

To su proizvodi s ukusom kajsije i kruške, šljive, breskve i pirinča, kao i jabuke, u pakovanjima od 120 grama.

Fruktal je obavešten da se u proizvodnji staklene ambalaže hrvatske firme Vetropak straža dogodilo odstupanje na proizvodnoj liniji zbog kojeg su moguća oštećenja unutrašnjosti staklenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << flašica, prenosi Hina.

Grešku smo blagovremeno otkrili u saradnji s dobavljačem i dodatnom unutrašnjom kontrolom sasvim smo smanjili mogućnost da se te kašice nađu na policama, rekao je predsednik Uprave Fruktala Drago Kavšek.

On je naglasio da su ostale Fruktakove kašice i sokovi potpuno sigurni.

Fruktal poziva sve potrošače koji su kupili spomenute kašice da ih iz preventivnih razloga ne koriste i da ih vrate u prodavnice gde će im biti vraćen novac, ističe se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.