Izvor: Studio B, 19.Feb.2013, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vekić priznao: Ubijali smo civile

Ratni ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ivan Vekić priznao je u Osijeku, na suđenju optuženima za ubistva i progon srpskih civila u Sisku, da su vlasti likvidirale civile i da su zato imale "dobre razloge".

On je objasnio da su ratne vlasti Hrvatske "imale veliki problem, a to je, da prepoznaju ko su tzv. civili među neprijateljima", prenele su banjalučke "Nezavisne novine".

"Je li civil onaj ko se tako oblači, a ima skrivene namere i neprijateljski je nastrojen", >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << upitao je Vekić i dodao, "ako je bilo potrebno - takvi ljudi su likvidirani".

Vladimir Milanković (50) i Drago Bošnjak (54), koji su okrivljeni za ratni zločin nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima na području Siska i Banovine tokom 1991. i 1992. godine, pri čemu su 24 osobe ubijene, a brojne druge protivpravno privođene, zatvarane, mučene i zlostavljane, izjavili su da se ne osećaju krivim.

Retki svedoci koji su se odvažili da javno progovore o okolnostima pod kojima su odvođeni sisački Srbi, opisivali su uniformisane osobe sa maskama na licu, koje su odvodile njihove bližnje sa radnih mesta, presretali ih na ulici ili upadali u njihove kuće noću, tokom policijskog časa, i odvodili ih u nepoznato.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.