Umalo katastrofa! Ugašen požar kod Omiša

Izvor: Mondo, 11.Avg.2018, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umalo katastrofa! Ugašen požar kod Omiša

Kod mesta Lokva Rogoznica, nedaleko od Omiša, danas oko 14 sati izbio je požar koji je večeras stavljen pod kontrolu.

Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez ilustracija

 Požar nadomak grada Omiša, najveći ove godine u Hrvatskoj, je pod kontrolom, izjavio je večeras hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević koji je obišao požarište.

Danas je na području mesta Lokva Rogoznica kod Omiša izbio požar u kojem je izgorelo oko 100 hektara borove >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << šume i rastinja, a s vatrom se borilo 180 vatrogasaca, prenela je regionalna televizija N1, dodajući da se trenutno radi na saniranju požara.

"Imali smo danas ogroman požar, najveći požar ove godine, međutim od početka je jako puno snaga bilo na terenu. Vidim da je požar pod kontrolom", izjavio je Krstičević tokom obilaska požarišta u Lokvi Rogoznici, Medićima i Marušićima nedaleko Omiša.

Agencija Hina je prethodno prenela da je požar izbio u 13.45 sati u Lokvi Rogoznici, na predelu Ivašnjak gde je vatra zahvatila gustu borovu šumu i rastinje, i da na terenu nema povređenih.

Vatra se približila kućama iznad Jadranske magistrale koja je bila zatvorena na deonici Omiš - Dubci, a obilazno se vozi autoputem A1 preko čvorova Šestanovac i Blato na Cetini.

Portal Dalmacija je objavio da je zbog brzog širenja požara vatra zahvatila dve cisterne Dobrovoljnog vatrogasnog društva Omiš, a vatrogasci koji su bili u njima na vreme su pobegli pred vatrenom stihijom i niko od njih nije povređen.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Požar kod Omiša stavljen pod kontrolu

Izvor: RTS, 11.Avg.2018

Požar koji je izbio popodne kod mesta Lokva Rogoznica, nedaleko od Omiša, stavljen je pod kontrolu. Izgorelo oko 70 hektara guste borove šume i rastinja. Kuće i ljudi nisu ugroženi. . Požar je gasilo 180 vatrogasaca...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.