Uhapšen vođa kavačkog klana

Izvor: RTS, 13.Dec.2018, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen vođa "kavačkog klana"

Jedan od vođa "kavačkog klana" Slobodan Kašćelan uhapšen je u Češkoj, potvrđeno je crnogorskom portalu CdM u Upravi policije. Za njim je Interpol Podgorica 2017. godine raspisao poternicu zbog više teških krivičnih dela.
Iz Uprave policije saopšteno je da je Kašćelan uhapšen sinoć u Pragu u iznajmljenom stanu.

"Uhapsila ga je Specijalna jedinica policije Češke. U toku je dalja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << komunikacija sa nadležnim organima Češke oko određivanja ekstradicionog pritvora po našoj međunarodnoj poternici, u cilju izručenja ovog lica Crnoj Gori", navode u Upravi policije.
Kašćelan se traži radi obezbeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega u Crnoj Gori zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju, krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i krivično delo zelenaštvo.
Policija sumnjiči Kašćelana da je u Prčnju 2010. godine pokušao da ubije I. M. Takođe se sumnjiči da je krajem maja 2010. godine na području opština Kotor, Tivat i Budva organizovao kriminalnu organizaciju.
"Osumnjičen je da je formirao kriminalnu organizaciju radi realizacije kriminalnog plana u pravcu vršenja krivičnih dela iznuda, zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, davanje mita, teško delo protiv opšte sigurnosti i pranje novca", ističu u Upravi policije.
Kašćelan je često menjao mesto boravka i koristio lažne identitete.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.