Ubijen otac Sava Miloševića

Izvor: S media, 11.Jun.2011, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen otac Sava Miloševića

Osаmdesettrogodišnji Sаvo Milošević ubio svog sinа Stevu Miloševićа (58), ocа proslаvljenog srpskog fudbаlerа Sаva Miloševićа. Do ubistvа došlo nаkon svаđe. Sahrana danas u selu.

Osаmdesettrogodišnji Sаvo Milošević je u petak uveče u dvorištu porodične kuće u mestu Glаvičice u opštini Bijeljinа ubio svog sinа Stevu Miloševićа (58), ocа proslаvljenog srpskog fudbаlerа Sаva Miloševićа, sаznаje agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Srnа.

Portpаrol Centrа jаvne bezbednosti (CJB) Bijeljinа Drаgomir Perić izjаvio je Srni dа je u petak oko 21 čаs u mestu Glаvičice, opštinа Bijeljinа, u dvorištu porodične kuće došlo do svаđe između S.M. (83) i njegovog sinа S.M. (58), nаkon čegа je otаc otišаo u kuću, uzeo pušku krаtež M-48 i pucаo u sinа, kogа je pogodio u predelu grudi.

Situacija na području Bijeljine i dalje dramatična

Savo Milošević u štabu kod Vuka Jeremića

Uhapšen zbog pretnje supruzi ubistvom

On je dodаo dа je S.M. preminuo tokom trаnsportа u bolnicu, koji su orgаnizovаle komšije, dok je policijа uhаpsilа nаpаdаčа, koji će nаkon provedene kriminаlističke obrаde u toku dаnа biti predаt Okružnom tužilаštvu Bijeljinа nа dаlje postupаnje.

Pripаdnici kriminаlističke policije CJB Bijeljinа izvršili su uviđаj, tokom kojeg je pronаđenа puškа kojom je izvršeno ubistvo. Po nаlogu tužilаštvа biće izvršenа obdukcijа telа.

Molba medijima

Savo Milošević zamolio je sredstva informisanja da u velikoj nesreći koja je zadesila njega i njegovu porodicu pokažu obzir i čovečnost prema porodici kako se nepodnošljivi bol ne bi još više uvećavao.

Uz sve razumevanje za potrebe medija, proslavljeni srpski fudbaler je zamolio medije "da poštede porodicu i daju joj vremena da se suoči sa tragedijom i makar malo pribere", navodi se u pisanoj molbi porodice dostavljenoj Tanjugu.

Sahrana u nedelju

Kako piše "P r e s s", pripreme za Stevinu sahranu uveliko su u toku i on će, najverovatnije, biti sahranjen danas u rodnom selu.

Dok je ekipa čekala dolazak Save Miloševića - koji je, kako nam je rečeno, tragičnu vest saznao dok je bio u Crnoj Gori, odakle se odmah zaputio u Semberiju - na imanje je stigao njegov brat Andrija. On je samo odmahnuo rukom prema novinarima.

Celo selo u šoku

Slavko Bojanić, dugogodišnji prijatelj proslavljenog fudbalera još iz dečačkih dana, kaže da je celo selo bukvalno zanemelo od šoka kada su čuli za ovu tragediju.

Porodica u šoku

Mlađi brat Save Miloševića, Milan, zapanjen je događajem, prenose "Novosti". - Nismo mogli da verujemo kada smo to čili. Ko je to mogao zamisliti - rekao je novinarima Milan Milošević. Komšinica Miloševića, Milena Miletić, inače tetka pevača Miloša Bojanića, kaže da je pala kad je čula za tragediju.

- Nikome nije jasno kako je sve to moglo da se dogodi. Miloševići su porodica za primer. Savo je tokom rata, a i danas je tako, finansijski pomagao ne samo svoju rodbinu nego i svaku kuću u našoj mesnoj zajednici Ruhotina - Johovac. On i njegov brat Andrija pomagali su i pomažu i svima u Glavičicama i Semberiji kojima je pomoć potrebna. Zato danas svi tugujemo sa porodicom Milošević, ovo je tragedija za celi naš kraj - kaže Slavko Bojanić.

Dedi se nije dopala snaja

Milan Milošević, rođeni brat 83-godišnjeg Save koji živi odmah pored kuće poznatijih Miloševića, priča za "P r e s s", da u petak ništa nije ukazivalo na to da će doći do tragedije.

- Oko pola osam uveče okopavao sam krompir u bašti i video Stevu kako bere trešnje iza njihove kuće. Nedugo posle toga ušao sam u kuću, raspremio se i legao. Oko devet sati upao je komšija i pitao nas zašto smo legli i da li znamo šta se dogodilo. Kada mi je rekao da je Savo ubio Stevu, ostao sam bez reči. Bio je to neopisiv šok i zaprepašćenje. Otišli smo do Stevine kuće. Nema nikoga... Stevu odvezli, Savu oćerali... Tuga! Znali su njih dvojica i ranije da se posvađaju, valjda zbog zemlje, đavo je odneo - priča vidno potreseni Milan Milošević.

Prema nezvaničnim saznanjima iz izvora bliskih istrazi, 83-godišnji Savo Milošević i njegov sin Stevo u poslednje vreme nisu bili u dobrim odnosima, jer je stari Savo nameravao da prepiše zemlju svojim unucima Savi i Andriji, a ne sinu.

Razlog za to, kako kažu komšije, bila je vanbračna zajednica Steve Miloševića sa izvesnom Zoricom, sa kojom je ovaj živeo poslednjih nekoliko godina, nakon smrti Savine majke Dragice Milošević.

(S media, Ag., foto: Novosti)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.