Ubij Srbina uništiće Hrvatsku

Izvor: Mondo, 13.Jun.2019, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ubij Srbina" uništiće Hrvatsku

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac ocenio je danas da povici "Ubij, ubij Srbina!" i linčevi kao u Supetaru na ostrvu Brač nisu opasnost samo za Srbe, već i za Hrvatsku.

Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

"Ovi povici će na kraju doći glave Hrvatskoj. To uništava ovu zemlju iz dana u dan i, ukoliko se tome ne suprotstavi, uništiće je do kraja", naveo je Pupovac.

Pupovac je rekao za RTS i da nije iluzija govoriti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Srbima da je bezbedno živeti u Hrvatskoj i da "pamtimo i gora vremena", kada su podmetane eksplozivne naprave, a povratnici ubijani.

Prema njegovim rečima, svakodnevne uvrede i napadi na Srbe su novi talas nacionalističkog i šovinističkog, a neretko i klerofašističkog političkog delovanja koje je moguće jer postoje politički, verski i pseudodržavni autoriteti koji to podržavaju. 

Komentarišući svoj govor juče u Hrvatskom saboru, kada je rekao da je Hrvatska zemlja mržnje i nasilja, Pupovac je naveo da je neophodno reći stvari koje su tačne da bi se društvo osvestilo i suočilo sa stvarnošću sa kojom žive ljudi druge nacionalnosti i opredeljenja.

Osvrćući se na pitanje bezbednosti srpskih sezonskih radnika, Pupovac je ukazao da incidenti iz Supetara i Dubrovnika govore da postoje rizici, ali i hrabre reakcije.

Novi napad na Srbe u Dubrovniku!

Policija čini sve, ali to nije dovoljno, rekao je Pupovac i dodao da obaveštajna zajednica mora da zna šta se dešava u grupama koje su izvor nasilja.

Prema njegovim rečima, pravosuđe mora stvari da naziva pravim imenom, a neophodno je da se oglase društveni autoriteti.

Nekoliko mladića nedavno je u Supetru, na ostrvu Brač, napalo pet osoba, među kojima su bila i lica srpske nacionalnosti.

Pritvor Hrvatima koji su napali Srbe u Supetru

Tridesetčetverogodišnjeg Trebinjca, koji je radio u dubrovačkom restoranu kao konobar, tokom noći presrele su nepoznate osobe u fantomkama i zaprijetile mu da u roku 24 časa napusti grad, što je on i učinio.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.