U BiH rijaliti posle ponoći?

Izvor: Studio B, 05.Nov.2015, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U BiH rijaliti posle ponoći?

Veće Regulatorne agencije za komunikacije u Bosni i Hercegovini usvojilo predlog da se emitovanje svih vrsta rijaliti programa ograniči na termin posle ponoći. Konačna odluka očekuje se nakon javnih rasprava.

Članovi Veća Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) prihvatili su predlog prema kojem bi se rijaliti šou mogao emitovati samo između ponoći i šest sati ujutru.

Nakon što je Veće RAK-a usvojilo predlog, o tome bi trebalo da se raspravlja na javnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << raspravama kako bi sve zainteresovane strane mogle da se izjasne o tome.

Kada budu dostavljeni predlozi, Veće RAK-a će na nekoj od narednih sednica doneti konačnu odluku.

Prihvatanje ovog predloga značilo bi izmenu kodeksa koji reguliše emitovanje programa.

Amela Odobašić, portparolka Regulatorne agencije za komunikacije, za Kliks je rekla da nije određen termin do kada bi mogla da traje javna debata, i kada bi Veće RAK-a moglo zauzeti konačan stav.

Sličan predlog Veću Regulatorne agencije za komunikacije upućen je ranije, a posebne kontroverze u javnosti izazvao je rijaliti šou "Parovi". Pojedini građani su tražili da se zabrani emitovanje takvog sadržaja.

U Regulatornoj agenciji za komunikacije kažu da oni nisu nadležni u ovom slučaju jer se radi o emiteru koji nije licenciran u BiH.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.