Tuča u srebreničkoj SDA, prekinut sastanak VIDEO

Izvor: B92, 29.Jan.2017, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuča u srebreničkoj SDA, prekinut sastanak VIDEO

Srebrenica -- Povereništvo SDA za Srebrenicu trebalo je da održi prvi sastanak, ali je grupa Srebreničana upala u Islamski centar gde se sastanak održavao.

Grupa koja je upala u centar naredila je predsedniku Povereništva i zameniku predsednika SDA Adilu Osmanoviću da izađe.

Edin Ramić, ministar za izbeglice i raseljene osobe FBiH, potvrdio je za klix.ba da je grupa osoba koje su se predstavile kao povratnici u Srebrenicu upala i zatražila od Osmanovića da napusti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prostorije Islamskog centra.

Sadik Ahmetović, zastupnik SDA u Parlamentu BiH i član Povereništva, kaže da je na početku sastanka Osmanovića verbalno napao Hamdija Fejzić, bivši prvi čovek srebreničke SDA koji je smenjen uvođenjem Povereništva čiji je i sam član.

"Nakon toga ušla je grupa ljudi koji su Adila bukvalno iznela iz Islamskog centra, onda je nastao jedan opšti metež u kojem je pretučen mladić koji se tu slučajno zatekao", kazao je Ahmetović rekavši da niko od članova Povereništva SDA za Srebrenicu nije fizički napadnut.

Banjalučki mediji su javili, pozivajući se očevice, da je Ahmetović pretučen uoči sastanka Povereništva SDA za Srebrenicu i da je, osim njega, u masovnoj tuči više lica povređeno.

Nakon ovog incidenta sastanak je prekinut. Osmanović je "Nezavisnim novinama" kazao da nije došlo do tuče u Srebrenici kako su objavili pojedini federalni mediji.

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je "Nezavisnim" da je na sastanku u Bratuncu i da ne zna šta se događa u Srebrenici.

"Ako je to što kažete tačno, onda je to skandal", rekao je Grujičić i dodao da će više informacija imati kada se vrati u Srebrenicu.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RASULO u Srebrenici: Napadnuti funkcioneri SDA

Izvor: Mondo, 29.Jan.2017

Sednica Povereništva Stranke demokratske akcije za Srebrenicu prekinuta je na samom početku nakon što je grupa građana upala u salu Islamskog centra, gde se sastanak održavao...Foto: Youtube, screenshot Sadik Ahmetović..Nakon žučne rasprave, nezadovoljni građani su iz prostorija isterali Adila...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.