Staricu udavili, muža pretukli

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jun.2017, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Staricu udavili, muža pretukli

Policija je uhapsila Marka Š. (24) iz Brezojevice i Aleksandra K. (35) iz Bijelog Polja zbog sumnje da su na monstruozan način provalili u kuću porodice Dašić u Brezojevici kod Plava i ubili Gordanu Dašić (84), a brutalno pretukli njenog supruga Vuka Dašića (82).

Kod njih je nađen i novac koji su opljačkali, koji je bio krvav. Policija navodi i da su identifikovane još dve osobe koje su im pomogle u skrivanju.

Zločin se dogodio u noći između utorka i srede, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a nesrećni starac je slučajno preživeo sa teškim povredama, jer su razbojnici po svemu sudeći poverovali da je i on mrtav. Kada je Dašić oko tri sata po ponoći došao sebi i video da pored njega mrtva leži njegova supruga, iako krvav i isprebijan uspeo je da dođe do kuće prvih komšija i rođaka i kaže šta se desilo.

Policija je ubrzo došla i dan po zločinu uhapsila osumnjičene razbojnike. Kako saznajemo, ono što je jedino sigurno jeste da je starica pretučena i na kraju udavljena, a da je njen muž takođe davljen i zadobio više udaraca po glavi od kojih se onesvestio.

Kako saznajemo, razbojnici su ušli u kuću tako što su, najverovatnije kleštima za armaturu, pokidali šipke na prozoru u prizemlju, postavljene stoga što je ova kuća i ranije bila na meti provalnika. Dašić misli da ih je bilo više, da su dvojica koje je precizno opisao, napali njega i njegovu suprugu, a ostali obavljali premetačinu po kući i tražili novac i dragocenosti.

Imućni starci su, inače, živeli sami jer nisu imali dece i neko je očigledno bio obavešten da imaju novac, tim pre što su nedavno prodali i neku stoku. Za sada se ne zna koliko je novca odneto. Čeka se oporavak i povratak Dašića iz bolnice, a policija intenzivno radi na prikupljanju svih dokaza i tragova koje su razbojnici ostavili za sobom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.