Srbija dobila novu Vladu

Izvor: VOA, 29.Jun.2017, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija dobila novu Vladu

Posle dvodnevne rasprave, poslanici Skupštine Srbije izabrali su Vladu Srbije na čelu sa premijerkom Anom Brnabić.  Glasanje je obavljeno javnom prozivkom, i od 212 prisutnih poslanika za izbor Vlade glasalo je njih 157, dok je 55 bilo protiv. Iz vladajuće koalicije protiv izbora Vlade bili su poslanici Jedinstvene Srbije. Nakon izbora, članovi Vlade na čelu sa premijerkom Brnabić položili su zakletvu, a tom činu su, pored ostalih prisustvovali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, gradonačelnik Beograda Siniša Mali. U prvom obraćanju nakon izbora Ana Brnabić je izjavila da će raditi časno, pošteno, odgovorno i hrabro, kao i da će svi članovi Vlade odmah početi da rade punom parom, jer se nastavlja posao dosadašnje Vlade. Srbija nema vremena za gubljenje, poručila je Brnabić.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Ana Brnabić položila zakletvu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Jun.2017

Srbija je dobila novu vladu čiji je premijer Ana Brnabić. Za novu vladu glasalo je 157 poslanika u Skupštini Srbije. Nakon izbora premijerka i 21 ministar položili su zakletvu. Polaganju zakletve prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je i predložio Anu Brnabić za premijera....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.