Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Nov.2015, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojble: Naše mogućnosti su ograničene

Njemačka treba da pošalje poruku svijetu da dostiže ograničenja svojih kapaciteta pomoći migranatima koji dolaze u Evropu, rekao je danas njemački ministar finansija Volfgang Šojble.

Njemačka očekuje da će do kraja godine stići 800.000 do milion izbjeglica i migranata, što je dvostruko više nego prošle godine.

"Potrebno je da svijetu pošaljemo jasnu poruku. Više smo nego spremni da pomognemo i to smo pokazali, ali su naše mogućnosti ograničene", naveo je Šojble.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << />
Veliki priliv izbjeglica izazvao je pritisak na lokalne zajednice i stvorio je jaz unutar stranak vladajuće koalicije.

Podjele su se ponovo pojavile danas nakon što je ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer najavio da će ubuduće izbjeglice iz Sirije dobijati izmijenjen status i neće imati pravo na spajanje porodice.

Socijaldemokratska partija, koja je koalicioni partner konzervativaca njemačkog kancelara, odbacila je ovaj prijedlog.

Šojble je podržao prijedlog koji, kako je rekao, Vlada razmatra.

"Mislim da je to neophodna odluka i za to sam da postignemo saglasnost unutar koalicije", dodao je Šojble.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šojble: Naše mogućnosti su ograničene

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Nov.2015

BERLIN- NJemačka treba da pošalje poruku svijetu da dostiže ograničenja svojih kapaciteta pomoći migranatima koji dolaze u Evropu, rekao je danas njemački ministar finansija Volfgang Šojble...NJemačka očekuje da će do kraja godine stići 800.000 do milion izbjeglica i migranata, što je dvostruko...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Šojble: Mogućnosti Nemačke su ograničene

Izvor: RTS, 09.Nov.2015, 01:01

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble smatra da njegova zemlja treba svetu da pošalje poruku da dostiže limit kapaciteta po pitanju pružanja pomoći migrantima koji dolaze u Evropu. . Očekuje se da će u Nemačku...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.