Izvor: B92, 22.Feb.2010, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Situacija u BiH sve lošija

Sarajevo -- Ambasadori zemalja članica Upravnog odbora Veća za sprovođenje mira ocenili su u Sarajevu da je situacija u Federaciji BiH ozbiljna i da se pogoršava.

Kako je rečeno, stend baj aranžman koji je postignut između Međunarodnog monetarnog fonda i vlasti BiH predstavlja najodrživiji odgovor na sve lošiju situaciju.

Međutim, da bi se obezbedila sredstva, koja su na raspolaganju u skladu sa aranžmanom sa MMF i drugim međunarodnim finansijskim institucijama, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao i od Evropske unije, vlasti u Federaciji trebalo bi da reformišu javnu potrošnju, a posebno sistem gotovinskih plaćanja pojedincima i porodicama.

U saopštenju, ambasadori zemalja članica Upravnog odbora Veća za sprovođenje mira apelovali su na javnost BiH da pokaže razumevanje i solidarnost u vezi sa neophodnim reformama, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Oni su upozorili da je preostalo veoma malo vremena za akciju, a visoku cenu nedelovanja platili bi svi delovi društva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.