Siniša Svilan kriv za primanje mita

Izvor: B92, 23.Apr.2013, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siniša Svilan kriv za primanje mita

Zagreb -- Bivši direktor programa hrvatske Nove TV Siniša Svilan na zagrebačkom Županijskom sudu proglašen je krivim za primanje mita u zamenu za prikazivanje emisija.

Radi se o emisiji produkcijske kuće Core Media u programu Nove TV.

Osuđeni mora platiti 67.500 evra, a kako prenosi HRT, Svilan će osam meseci zatvora, odslužiti prinudnim radom za opšte dobro.

Zamenica direktora kancelarije za suzbijanje korupcije zatražila je u završnom govoru da se Svilan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proglasi krivim i da mu se oduzme imovinska korist od 67.500 evra jer je nesporno da su emisije Core Medije prikazivane na Novoj TV nakon pregovora sa Svilanom. Ona je istakla prema iskazima svedoka da je Svilan pregovarao o ceni, davao inicijativu, predlagao projekte i svojim autoritetom uticao na odluke uprave.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.