Izvor: B92, 19.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo: Pet beba umrlo u 12 dana

Sarajevo -- Policija Kantona Sarajevo po naredbi tužioca proverava okolnosti smrti bebe stare dve nedelje.

Novorođenče Nejra Malagić je umrla u utorak u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, a roditelji su smrt deteta prijavili tužilaštvu Kantona Sarajeva zbog sumnje da je njihova kćerka umrla zbog greške doktora. U poslednjih 12 dana na Intenzivnoj nezi Pedijatrijske klinike Kliničkog centra u Sarajevu umrlo je petoro dece, zbog čega je na Pedijatriji sarajevskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kliničkog centra juče boravila policija.

Dvadesetosmogodišnja DŽ.M, majka Nejre Malagić, tvrdi da je beba po rođenju imala dve operacije na mozgu i stomaku za tri dana.

"Tri dana pre porođaja bila sam kod svog ginekologa koji je vodio trudnoću. Trudnoća je bila rizična. Za 11 minuta izvršen je carski rez i beba je izvađena. Disala je svojim plućima i plakala. O svemu imamo dokumentaciju", rekla je ona i dodala da sat kasnije beba nije mogla da diše.

"Mi smo sutradan primetili da je dečje uho krvavo. Lekari su nam rekli da je u pitanju infekcija. Dete je u subotu, 7. aprila, dobilo epileptične napade, posle čega niko do ponedeljka nije reagovao, niti detetu snimio glavu", tvrdi majka umrle bebe.

Ona kaže da je tek u ponedeljak CT glave ustanovljen hematom.

Porodica Malagić je tužilaštvu dostavila fotografije na kojima se vidi kako medicinske sestre na Pedijatrijskoj klinici nameštaju frizure pored dečjih inkubatora i da među bebama borave bez maski i rukavica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.