Sanader demantuje primanje mita

Izvor: B92, Beta, 15.Dec.2009, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanader demantuje primanje mita

Zagreb -- Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader poslao je austrijskim medijima demanti povodom informacije da je primio mito i tako omogućio dolazak Hipo banke u Hrvatsku.

Austrijske vlasti sprovele su predistražni postupak zbog sumnji za pranje novca, pri čemu su pod istragom bili čelnici "Hipo banke", ali i komitent te banke, penzionisani general Vladimir Zagorec, koji je svedočio o nepravilnostima u poslovanju ove banke, piše Jutarnji.hr.

Sanader je u pismu naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je početkom devedesetih godina bio zamenik ministra spoljnih poslova, što mu nije omogućavalo da na bilo koji način pomogne "Hipo banci".

O optužbi da je pri odobravanju kredita od četiri miliona maraka dobio proviziju od 800.000 maraka, Sanader je naveo da se radi o lažnim, neosnovanim optužbama koje je hrvatska opozicija iznosila na njegov račun pre 10 godina.

"Ako se nastavi sa iznošenjem lažnih optužbi, zadržaću pravo preduzimanja pravnih koraka", poručio je Sanader.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.