Salji Beriša premijer Albanije

Izvor: S media, 09.Sep.2009, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salji Beriša premijer Albanije

Albanski predsednik Bamir Topi potpisao ukaz kojim se ponovo za premijera imenuje Salji Beriša, lider Demokratske partije koja je pobedila na parlamentarnim izborima od 28. juna.

Demokratska partija i njeni saveznici na desnici osvojili su 70 od ukupno 140 mesta u parlamentu, dok je opozicija koju predvodi Socijalistička partija osvojila 66 mesta.

Pošto time nisu dobili potrebnu većinu od 71 poslanika u skupštini da bi sami formirali vladu, Beriša je sredinom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << jula pozvao da im se pridruži Socijalistički pokret za integraciju bivšeg premijera Ilira Mete, koji ima četiri poslanika, što je prihvaćeno.

Očekuje se da će Beriša objaviti imena svog novog kabineta u narednim satima.

Opoziciona Socijalistička partije odbacuje rezultate izbora tvrdeći da je bilo neregularnosti i lažiranja rezultata i bojkotuje rad skupštine od početka zasedanja novog saziva u ponedeljak.

Beriša je bio predsednik Albanije od 1992-1997, zatim je posle osam godina u opoziciji ponovo došao na vlast, ovog puta kao premijer, 2005. na čelu Demokratske stranke.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.