Sahranjen Sulejman Tihić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2014, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjen Sulejman Tihić

Predsednik Stranke demokratske akcije BiH (SDA) Sulejman Tihić, koji je umro pre dva dana u 63. godini, sahranjen je danas u rodnom Bosanskom Šamcu. Tihić je sahranjen u dvorištu džamije Azizija u Šamcu uz najviše vojne počasti.

Sahrani je prisustvovalo nekoliko hiljada građana i zvaničnika iz Šamca i cele BiH, među kojima i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, prenela je RTRS.

"Tihić je bio dobar čovek i imao je jak karakter", rekao je Dodik novinarima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Prethodno je u Sarajevu upriličen verski obred koji je predvodio poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović, kao i komemoracija u sedištu državnog parlamenta.

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je na komemoraciji da je Tihić bio "uporan i hrabar borac za istinu i pravdu" i da nikada nije delio ljude po nacionalnoj pripadnosti.

Poslanik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Staša Košarac rekao je da je Tihić bio jedan od retkih političkih lidera u BiH čije su "reči pažljivo slušali i poštovali svi, pa i oni koji se s njegovim političkim stavovima nisu slagali", prenela je Hina.

Tihić je preminuo u Kliničkom centru u Sarajevu u četvrtak uveče, gde je smešten zbog komplikacija uzrokovanih tumorskim metastazama.

Na čelu SDA bio je od 2001. godine kada je na toj funkciji zamenio Aliju Izetbegovića.

Od 2002. do 2006. godine bio je na poziciji bošnjačkog člana predsedništva BiH.

Tihić je već dugo zbog teške bolesti bio odsutan iz političkog života, a prošle godine je operisan u Nemačkoj.

Rođen 26. novembra 1951. godine u Bosanskom Šamcu. Pravni fakultet u Sarajevu je završio 1975. godine nakon čega je radio kao sudija i javni tužilac u rodnom gradu, a nekoliko godina se bavio i advokaturom.

Bio je član Stranke demokratske akcije BiH od njenog osnivanja 1990. godine. Izabran je za predsednika SDA na Trećem Kongresu stranke 2001. godine, kao i na naredna dva kongresa 2005. i 2011. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sahranjen Sulejman Tihić

Izvor: Blic, 27.Sep.2014

Predsednik Stranke demokratske akcije BiH (SDA) Sulejman Tihić, koji je umro pre dva dana u 63. godini, sahranjen je danas u rodnom Bosanskom Šamcu...Tihić je sahranjen u dvorištu džamije Azizija u Šamcu uz najviše vojne počasti...Sahrani je prisustvovalo nekoliko hiljada građana i zvaničnika...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.