Radomir Šušnjar uhapšen zbog zločina u Štrpcima

Izvor: RTS, 04.Apr.2014, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radomir Šušnjar uhapšen zbog zločina u Štrpcima

Bivši pripadnik vojske bosanskih Srba Radomir Šušnjar uhapšen u Francuskoj, odakle će biti izručen pravosudnim vlastima BiH, potvrdilo Tužilaštvo BiH. Šušnjar se sumnjiči da je počinio ratne zločine nad bošnjačkim civilima u Višegradu.

Radomira Šušnjara je Tužilaštvo BiH lociralo posle višemesečnih provera i o tome je izvestilo francusku policiju koja ga je i uhapsila, a cela operacija je izvedena u saradnji sa Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Tanjug.

Tužilaštvo BiH navodi da je Šušnjar osumnjičen da je, zajedno s Milanom Lukićem, komandantom paravojnih "Belih orlova", učestvovao u likvidaciji najmanje 60 bošnjačkih civila, uglavnom dece, žena i staraca.

Oni su zarobljeni 1992. godine i zatvoreni u jednoj kući u Višegradu, koja je potom zapaljena, a samo sedam žrtava uspelo je da se spase i preživi.

Tužilaštvo tereti Šušnjara da je lično učestvovao u zatvaranju žrtava u kući u Pionirskoj ulici i kasnijem paljenju objekta, prenose lokalni mediji.

Zamenik srpskog tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić, koji je danas u Sarajevu, potvrdio je Tanjugu da je Šušnjar uhapšen.

Dodao je i da je to jedan od razloga zbog kojeg srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević boravi u Sarajevu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.