Pronađen poslednji utopljenik?

Izvor: B92, 07.Jul.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađen poslednji utopljenik?

Ljubljana -- U Hrvatskoj je pronađen utopljenik, sumnja se da je to poslednja nestala osoba poginula kod hidroelektrane Blanca u Sloveniji.

Hrvatska policija je sinoć pronašla telo nepoznate muške osobe, a sumnja se da se radi o poslednjem nestalom u nesreći na hidroelektrani Blanca, što će se znati posle obavljene DNK analize. Telo muškarca srednjih godina pronađeno je u Medsavi, između Zaprešića i Samobora, a obdukcija je u toku.

Istovremeno, u Sloveniji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policiji sa psima i helikopterima, spasiocima, roniocima specijalnih jedinica policije i dobrovoljcima civilne zaštite, kojih je više od 700, priključiće se i helikopter Slovenačke vojske, koji će pregledati područje od gradilišta hidroelektrane Blanca, preko toka Save pored nuklearne elektrane Krško, sve do granice sa Hrvatskom.

Rad spasilaca je težak zbog jakih vodenih struja, vrtloga i slabe vidljivosti, a već tri ronioca su zbog višesatnog rada pod vodom dobila infekcije.

Na svim mostovima biće postavljeni osmatrački punktovi, a u hidroelektrani Blanca biće podignute sve brane, u nadi da će tako voda na površinu izbaciti telo preostale nestale osobe.

U tragediji do koje je došlo u četvrtak popodne kada je život izgubilo 12 ljudi, samo jedna osoba je uspela da se spase, a za još jednom se traga.

Do sada su objavljena imena onih nestalih koji su nosioci javnih funkcija, jer je izlet na kome je došlo do nesreće organizovao gradonačelnik Sevnice, a u njemu su mahom učestvovali predsednici okolnih mesnih zajednica, zaposleni u sevničkoj opštini i državnoj firmi koja se bavi gradnjom hidroelektrane Blanca.

Imena onih koji nisu bili nosioci javnih funkcija policija neće za sada javno objaviti.

Sve do sada pronađene osobe identifikovali su rođaci, tako da nije bilo potrebe za pravljenjem DNK analize, čiji uzorak je već uzet rođacima nestalih, zbog toga što se očekivalo da će njihovi ostaci biti neprepoznatljivi posle toliko vremena provedenog u vodi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.