Procurili snimci: Boki 13 sa mitom u torbi

Izvor: RTS, 08.Avg.2019, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Procurili snimci: Boki 13 sa mitom u torbi

Italijanski portal "Verita" objavio je priču o korupcionaškom skandalu u kojem je akter makedonska rijaliti zvezda Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13.
Portal je objavio video-snimak na kome se vidi kako makedonska rijaliti zvezda Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, uzima od biznismena J. K. torbu sa novcem i izlazi iz njegove kuće.

Kako se navodi, u prvom delu dokaznog materijala je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << video-snimak na kome se vidi kako biznismen J. K. broji novac i predaje Bokiju 13, koji navodno treba da se dogovori sa tužiocem Katicom Janevom da bude oslobođen kazne.
Na snimku se vidi i kako Boki 13 u pratnji jedne muške osobe i sa dve torbe napušta kuću.
U drugom delu je audio-snimak na kojem se čuje kako Boki 13 kaže Kamčevu da ne brine, da će biti oslobođen i da se Janeva neće protiviti.
Verita je došla u posed video i audio snimka koje je predao Tužilaštvu za organizovani kriminal u Severnoj Makedoniji.
Makedonsko Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da u slučaju "Reket" poseduje audio i video materijale o razgovorima između osumnjičenih Bojana Jovanovskog i makedonskog biznismena Z. M. koji su, uz podršku jednog tužioca, ucenjivali poznatog makedonskog biznismena da im isplati osam miliona evra u zamenu za oslobađajuću presudu.
Reč je čuvenom skopskom biznismenu J. K, koji je prijavio slučaj Tužilaštvu u Skoplju nakon što su Jovanovski i Z. M. tražili od njega osam miliona evra kako bi mu pomogli, uz podršku tužioca, da bude oslobođen optužnice makedonskog Specijalnog tužilaštva u slučaju "Imperija".
Mediji tvrde da je upravo Katica Janeva tužilac koji je umešan u ovaj slučaj. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Skoplje: Boki 13 nije bio u garaži vlade

Izvor: RTS, 09.Avg.2019, 07:47

Vlada Severne Makedonije negirala je navode pojedinih medija da su osumnjičeni u korupcionaškom skandalu 20. februara bili u Vladi ili u garaži Vlade. . Italijanski portal La Verita objavio je priču o korupcionsaškom skandalu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.