Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Mar.2018, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer Slovenije Miro Cerar podneo ostavku

Slovenački premijer Miro Cerar rekao je danas da podnosi ostavku pošto je Vrhovni sud poništio prošlogodišnji referendum o važnom železničkom projektu i naredio novo glasanje.

Cerar je rekao da je ostavku poslao parlamentu.

Vrhovni sud Slovenije je ranije danas presudio da je vladina podrška projektu tokom referendumske kampanje bila jednostrana i da je mogla uticati na ishod glasanja.

Referendum održan prošlog septembra je podržao vladin plan za izgradnju dodatnih 27 kilometara pruge od luke Koper do čvorišta blizu granice s Italijom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nakon ostavke Cerara izbori u Sloveniji možda i u maju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Mar.2018

Izbori u Sloveniji mogli bi se održati u maju nakon neočekivane odluke premijera Mire Cerara da podnese ostavku, pišu danas slovenački mediji. Ranije je postignuta načelna saglasnost da se izbori održe 10. juna, ali bi zbog nove situacije predsjednik države mogao odlučiti ubrzati proces i raspisati...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Zbrka oko ostavki premijera Slovenije i Slovačke

Izvor: Beta, 15.Mar.2018

Ostavke premijera Slovenije Mira Cerara i Slovačke Roberta Fica izazvale su zbrku u Evropi."Ako ste se danas probudili zbunjeni novinskim izveštajima o ostavci slovenačkog premijera i slovačkog premijera - i pitali se da li je samo slovna greška - niste jedini", piše portal Politiko.Finska novinska...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.