Izvor: RTS, 19.Okt.2020, 17:17

Prefarbana ćirilička ploča "Prosvjete" u Zagrebu

Nepoznati počinilac tokom proteklog vikenda prefarbao je belom bojom tablu Srpskog kulturnog društva "Prosvjete" na ulazu u zagrebačku centralu društva. Policija je obavila uviđaj.
Iz "Prosvete" su saopštili da su bili neprijatno iznenađeni intervencijom nepoznatog počinioca, prenosi portal Novosti.

"Žalimo sve sugrađane i sugrađanke koji ćirilično pismo i natpise srpskih institucija doživljavaju kao provokaciju. Sve druge >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << molimo za pribranost i solidarnost, a apeliramo na nadležne da brinu o sigurnosti svih nas", poručuju iz "Prosvjete".
Nakon dužeg vremena ovo je prvi vandalizam na zgradi "Prosvjete" u Zagrebu. Table sa ćiriličkim natpisom ranijih godina nekoliko puta su bile na meti napadača.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.