Požar  u Makarskoj ne jenjava: Turisti i meštani hitno evakuisani (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 19.Jun.2017, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u Makarskoj ne jenjava: Turisti i meštani hitno evakuisani (FOTO, VIDEO)

Turisti iz tri hotela na Makarskoj rivijeri i meštani koji žive u u istočnom delu Tučepa, evakuisani su rano jutros zbog požara koji je buknuo u Gornjim Tučepima.

Više od 200 vatrogasaca uspelo je da odbrani hotele i zaustavi vatrenu stihiju koja je pretila da "proguta" objekte.

Gori Makarska: Više od 200 vatrogasaca na terenu, evakuisano stanovništvo (VIDEO)

"Zasad je situacija zadovoljavajuća. Imamo samo jedan krak vatre u planini i jedan na severoistoku >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Tučepa. Jedino je na severnoj strani prema Makarskoj nemoguće doći s ljudskim snagama", rekao je zapovednik vatrogasnog društva Makarska Dražen Glavina za HRT.

Potpredsednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević doneo je odluku da se na mesto požara kao pomoć uputi i 150 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Vatrogasci ocenjuju da će biti teškoća u gašenju tokom dana, ali i ističu da u borbi s vatrom tokom noći nije bilo povređenih.

Hrvatski auto-klub (HAK) saopštio je jutros da je zbog požara za sav saobraćaj zatvoren državni put Makarska-Vrgorac, dok se na Jadranskoj magistrali od Makarske do Tučepa trenutno vozi jednom trakom, naizmenično uz regulaciju policije.

Požar u Mostaru: Izgoreo nekadašnji salon nameštaja (VIDEO)

Vatra na Makarskoj rivijeri besni od juče.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.