Izvor: B92, 02.Sep.2009, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pevec otpustio 500 radnika

Zagreb -- Hrvatski trgovački lanac "Pevec" otpustio je više stotina radnika koji su radili na određeno, a pojedini mediji navode broj od 500 radnika.

Iako u "Pevecu" tvrde da će kroz restrukturiranje kompanije pokušati da održe broj zaposlenih, to je malo verovatno budući da je polugodišnji prihod preduzeća u ovoj godini opao za 23 odsto, a sve je manje i narudžbina usled krize, prenose danas hrvatski poslovni sajtovi.

Zaposleni koju su ostali u kompaniji od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << juče imaju manje plate a ukinute su im i beneficije.

Kako će se kompanija izboriti sa poteškoćama neizvesnoje, jer, kako navode, usled pada kupovne moći građana opala je i potrošnja, a banke su sve strože u odobravanju novih zajmova.

"Pevec" je pre najnovijeg otpuštanja zapošljavao 4.000 radnika i imao oko 2.000 dobavljača.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Pevec" otpustio 500 radnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2009

ZAGREB - Hrvatski trgovački lanac "Pevec" otpustio je više stotina radnika koji su radili na određeno, a pojedini domaći mediji navode da je reč o 500 radnika u svim delovima kompanije...Iako u "Pevecu" tvrde da će kroz restrukturiranje kompanije pokušati da održe broj zaposlenih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.