Izvor: B92, 02.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Petrač će možda tražiti azil"

Atina -- Hrvatski biznismen Hrvoje Petrač možda će tražiti azil i suđenje u Grčkoj, zemlji u kojoj je i uhapšen.

Petrač je uhapšen u Grčkoj na osnovu međunarodne poternice i mogao bi zatražiti azil i suđenje u toj zemlji, najavio je njegov advokat Aleksis Kougias. Hrvatska TV RTL prenosi Kougiasove reči da Petrač zadovoljava sve uslove za dobijanje azila u Grčkoj pošto je protiv njega podignuta politička poternica.

"Njega sudski gone zato što nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otkrio gde se skriva odbegli hrvatski general Ante Gotovina", rekao je advokat, a TV Nova prenosi da će Petrač u Grckoj odgovarati i zbog posedovanja falsifikovanih dokumenata i ilegalnog prelaska granice.

Hrvoje Petrač se juče pojavio pred sudijom i izjavio da je njegovo hapšenje političko samoubistvo predsednika Vlade Hrvatske Ive Sanadera.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.