Pala federalna Vlada BiH

Izvor: Mondo, 12.Feb.2013, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pala federalna Vlada BiH

Parlamentarna većina u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH izglasala je nepoverenje Vladi Federacije Bosne i Hercegovine posle sedam sati rasprave.

Sa 58 glasova za, 26 protiv i šest suzdržanih Vlada Federacije BiH, u kojoj ima osam ministara iz SDA, HSP i Narodne stranke Radom za boljitak, izgubila je poverenje nove parlamentarne većine koju čine SDP, SBB, HDZ i HDZ 1990.

Na taj način, do izbora nove vlade, ministri sa premijerom Nerminom Nikšićem radiće >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u tehničkom mandatu i sa znatno ograničenim ovlašćenjima.

Poslanici parlamentarne većine, naveli su u zahtevu za smenu Vlade, da njen sastav ne odgovara parlamentarnoj većini u Zastupničkom domu, da ne odražava većinsku volju građana i naroda izraženu na opštim izborima iz 2010., da vlada ne izvršava kvalitetno i u celini javne interese građana, da članovi vlade ne prisustvujuju sednicama Parlamenta FBiH i ne učestvuje u parlamentarnoj debati.

Nova parlamentarna većina navela je i to da osam ministara iz SDA, HSP i Narodne stranke Radom za boljitak opstruiše rad vlade na pitanjima od opšteg interesa građana Federacije jer ne prisustvuju sednicama.

Zaključeno je da do izbora nove, ova Vlada Federacije BiH ne može donositi odluke o dodatnim zaduženjima i trošenju federalnog novca kao ni vršiti nova imenovanja, prenosi portal klix.ba.

(FoNet)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.