Naftna mrlja na Dunavu

Izvor: Studio B, 06.Jul.2013, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naftna mrlja na Dunavu

Na Dunavu je primećena naftna mrlja širine 50 metara, koja se proteže na 1.347. kilometru toka reke, od granice sa Osječko-baranjskom županijom do Vukovara.

Mrlju je, kako piše zagrebački "Večernji list", primetila pogranična policija koja je o tome odmah obavestila Vodoprivrednu inspekciju, Hrvatske vode, Vodočuvare za reku Dunav i Ribočuvarsku službu, koje će preduzeti potrebne korake.

Poslednjih dana je na Dunavu, u blizini vukovarske luke, primećen veći >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << broj rečnih brodova i šlepera koji su čekali ulazak u luku i ikrcavanje tereta.

Za vreme zabrane plovidbe Dunavom zbog visokog vodostaja bilo je zastoja, pa su brodovi čekali dok nisu dobili dozvolu za isplovljavanje i plovidbu.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.