Mirko Cvetković u Banjaluci

Izvor: B92, 09.Jan.2011, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirko Cvetković u Banjaluci

Banjaluka -- Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković čestitao je u Banjaluci rukovodstvu i građanima Republike Srpske Dan RS, poželevši im puno prosperiteta i uspeha.

Premijer Srbije je u Banjaluci prisustvovao svečanostima povodom obeležavanja Dana RS i krsne slave RS - 9. januara.

"Svojim dolaskom sam želeo da podelim svečanost povodom Dana RS i zato sam danas ovde", rekao je Cvetković novinarima.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, premijer Cvetković >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je rekao da je danas u Bajnaluci razgovarao sa mandatarom za sastav Vlade RS Aleksandrom Džombićem.

"Ideja je da se sastanemo tokom februara, do kada će najverovatnije da se konstituiše Vlada RS, da tada održimo jednu zajedničku sednicu na kojoj ćemo otvoriti pitanja vezana za realizaciju Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama Srbije i RS", kazao je Cvetković.

Premijer Srbije je rekao da se nada da će ta sednica biti tokom februara ili marta na kojoj će biti analizirano šta se do sada uradilo i šta treba dalje da raditi u skladu s tim sporazumom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prijem povodom dana RS

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Jan.2011

Predsednik Vlade Republike Srbije Mirko Cvetković bio je najviše rangirani zvaničnik koji je u nedelju prisustvovao prijemu koji je povodom Dana RS-a 9. januara priredio entitetski predsednik Milorad Dodik. Na ovu se svečanost nisu odazvali bošnjački i hrvatski predstavnici vlasti u RS-u ni ni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Cvetković: U februaru sednica Saveta za saradnju Srbije i RS

Izvor: Blic, 09.Jan.2011

BANJALUKA - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas u Banjaluci da bi sednica Saveta za saradnju Srbije i Republike Srpske (RS) trebalo da bude održana krajem februara, posle formalnog uspostavljanja nove Vlade RS..."Očekujem da vrlo brzo posle toga održimo zajedničku sednicu na kojoj ćemo,...

Nastavak na Blic...

Opstanak Srpske neće biti žrtvovan za približavanje EU

Izvor: Press, 09.Jan.2011

Republika Srpska proslavila je juče 19. rođendan, uz poruku da njen opstanak neće biti žrtvovan zbog približavanja Evropskoj uniji! .Najviši zvaničnici Srpske, na čelu sa predsednikom Miloradom Dodikom, poručili su na jučerašnjoj, svečanoj proslavi...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.