Izvor: B92, 22.Feb.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija: Uslovi za fer izbore

Skoplje -- Lideri četiri najveće partije u Makedoniji ocenili su da dobro teku pripreme za predsedničke i lokalne izbore koji su zakazani za 22. mart.

Inicijator susreta je bio makedonski premijer i lider VMRO DPMNE Nikola Gruevski, a učestvovali su Zoran Zaev iz opozicionog Socijaldemokratskog saveza (SDSM), Ali Ahmeti iz vladajuće Demokratske unije za integracije (DUI), Menduh Tači iz Demokratske partije Albanaca (DPA).

"Zajedno smo se saglasili da su stvari >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krenule u dobrom pravcu da bi izbori bili fer", izjavio je Gruevski nakon susreta i najavio za idući vikend novi sastanak posvećen izborima.

Opozicioni lider Zoran Zaev zadovoljan je što prihvaćen predlog njegove partije da se formiraju jedinice u izbornim štabovima partija, sa zadatkom da stranke komuniciraju ukoliko na izborima bude tenzija.

Lideri albanskih partija Ameti i Tači ocenili su da je neophodno razrešiti pozadinu incidenata koji su se dogodili na parlamentarnim izborima u junu prošle godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.