MCP traži unutrašnju kontrolu policije

Izvor: B92, 02.Jan.2020, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MCP traži unutrašnju kontrolu policije

Mitropolija crnogorsko-primorska pozvala je Savet za građansku kontrolu rada policije i nevladin sektor da zatraže unutrašnju kontrolu rada službenika policije.

MCP na to poziva povodom njihovog ponašanja prema građanima koji su u ponedeljak prisustvovali molebanu ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Policija je u ponedeljak privela pet osoba zbog, kako navode, sumnje da su počinili više prekršaja, prenosi podgorički portal Vijesti i dodaje da je više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << službenika u civilu, koji su došli vozilima sa civilnim tablicama, privelo nekoliko građana, među kojima i više maloletnika i to nakon što su građani počeli da se razilaze.

MCP traži i da ako se te činjenice utvrde, kao i da su pripadnici policije prekoračili ovlašćenja, da se kazne.

"Preporuka sveštenstva donesena na osnovu informacija sa kojima smo raspolagali da će biti ubačene osobe koje će gađati policajce i izazivati haos i nered ulicama Podgorice, pokazala se istinitom. Najoštrije osuđujemo primenu sile od strane tajne policije nad nedužnom decom", piše u saopštenju MCP.

Policija je saopštila da je uhapsila D. Š. (18), M. L. (17), A. M. (18), M. L. (21) i D. L. (16) u ponedeljak i da su u utorak sprovedeni u Sud za prekršaje u Podgorici, dok su M. L. i D. L. pušteni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.