Kuburović: Stepen prava Roma u Srbiji viši nego u regionu

Izvor: N1 televizija, 14.Jun.2018, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburović: Stepen prava Roma u Srbiji viši nego u regionu

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović i predstavnici Svetske organizacije Roma (SRO) Jovan Damjanović i Bajram Haliti ocenili su u Beogradu da je stepen poštovanja prava romske zajednice u Srbiji "dosta viši" u odnosu na zemlje u regionu i mnoge države u Evropskoj uniji.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva pravde, Kuburović je razgovarala s predsednikom i sekretarom SRO o unapređenju položaja >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << romske zajednice u Srbiji i jačanju prava nacionalih manjina u skladu sa Akcionim planom za Poglavlje 23 u pregovorima sa EU, u čijem sprovođenju je potrebno aktivnije prisustvo predstavnika Roma.

Predstavnici SRO su naveli da pripadnici romske zajednice probleme žele da rešavaju u institucijama države i da je potrebno veće prisustvo predstavnika Roma u organima javne uprave. Na sastanku je ocenjeno i da je potrebno da romski advokati i predstavnici SRO posećuju pripadnike romskog naroda koji izdržavaju kaznu u zatvorima u Srbiji, kao i potreba za besplatnom pravnom pomoći.

Nela Kuburović je izrazila nadu da će uskoro biti postignut kompromis između civilnog sektora i advokature u vezi s Nacrtom zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, čiji je cilj da svim građanima Srbije omogući jednak pristup pravdi.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Kuburović i predsednik SOR-a o unapređenju položaja Roma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2018

Ministarka pravde Nela Kuburović razgovarala je danas sa predsednikom i sekretarom Svetske organizacije Roma (SOR) Jovanom Damjanovićem i Bajramom Halitijem o unapređenju položaja romske zajednice u Srbiji, kao i o daljem jačanju prava nacionalnih manjina u skladu sa Akcionim planom za Poglavlje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.