Kriminal je nusproizvod nametnutih sankcija

Izvor: S media, 04.Apr.2010, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kriminal je nusproizvod nametnutih sankcija

Potpredsednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić ocenio je da je organizovani kriminal nusproizvod nametnutih sankcija medjunarodne zajednica kojima je ta država bila, kako je kazao, ozbiljno pogodjena tokom 90-tih godina prošlog veka.

Lukšić je konstatovao da je teško shvatiti zašto Evropska unija i NATO žele Crnu Goru, ako je, kako je rekao, istina da je ona leglo organizovanog kriminala.

Vicepremijer je, objavljeno na sajtu Vlade, ukazao da je Crna Gora sada pretendent >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za članstvo u EU i da se snažno bori da iskoreni korupciju u svim njenim oblicima.

Grupa država za borbu protiv korupcije Saveta Evrope (GRECO) je navela da je od 2006. godine Crna Gora zadovoljavajuće sprovela 67 odsto njihovih preporuka, što je veći procenat od bilo koje druge balkanske države.

Transparensi Internešnal je u svom izvještaju Indeksa percepcije korupcije iz 2009. godine ocenio Crnu Goru ocenom 3,9, većom od bilo koje druge zemlja Balkana, osim Hrvatske, navodi Lukšić.

On tvrdi da Crna Gora pravi krupne korake i da su tužiocu preduzeli krivično gonjenje protiv 336 lica povezanih sa organizovanim kriminalom u periodu od 2006. i 2009. godine.

Lukšić je kazao da crnogorski Zakon o krivičnom postupku, daje ovlašćenja za upotrebu mera tajnog nadzora organima otkrivanja i gonjenja izvršilaca krivičnih dela i omogućava im da pokrenu i postupak trajnog oduzimanja imovine čije zakonito poreklo nije dokazano.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lukšić: Kriminal u Crnoj Gori je proizvod sankcija

Izvor: Glas javnosti, 05.Apr.2010, 07:06

PODGORICA - Potpredsednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić ocenio je da je organizovani kriminal nusproizvod nametnutih sankcija međunarodne zajednica kojima je ta država bila ozbiljno pogođena tokom 90-tih godina prošlog veka...Lukšić je konstatovao da je teško shvatiti zašto EU i NATO žele Crnu...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.