Izvor: B92, 18.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kornjače vraćene u Srbiju

Beograd -- Oko 500 kornjača čančara, koje je državljanin SCG pokušao da prokrijumčari u Hrvatsku, preko danas se vraćaju u Svilajnac.

Kornjače je u Državnom azilu za zaštićene životinje u Ruščici kod Slavonskog Broda preuzela šef Državnog inspektorata za zaštitu prirode Srbije i Crne Gore Jasmina Jović.

Ona je agenciji Hina izjavila da joj je "izuzetno drago što je uspostavljena saradnja s hrvatskim višim inspektorom Željkom Vukovićem, uz čiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su pomoć danas preuzete kornjače koje se vraćaju u svoj životni prostor u Svilajancu".

Viši inspektor zaštite prirode hrvatskog Ministarstva kulture Željko Vuković u ponedeljak je u saradnji s carinicima zaplenio 504 kornjače čančare, koje je državljanin SCG pokušao ilegalno da prenese preko graničnog prelaza Bajakovo i prebaci u Nemačku.

Kornjače, čija je ukupna vrednost procenjena na dva miliona kuna (oko 280.000 evra), prebačene su u Državni azil za životinje u Ruščici, gde su bile do danas.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.