Izvor: RTS, 16.Jul.2020, 13:53

Komšić Kosovo nazvao državom

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da je, uprkos tome što se Milorad Dodik protivi priznanju Kosova, to gotova priča i nazvao je južnu srpsku pokrajinu državom.
Željko Komšić je to rekao u intervjuu nemačkom Dojče veleu odgovarajući na pitanje da li se BiH sprema da prizna Kosovo.

"Ne postoji ta vrsta saglasnosti na nivou Predsedništva, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << to nije nepoznata stvar. Gospodin Dodik se tome oštro protivi, mada - ako ćete biti realni i pragmatični - Kosovo je država. Gotovo. To je kraj priče. Još se samo čeka da Beograd tu činjenicu prihvati, prizna i onda će stvari biti lakše", rekao je Komšić.
Komšić je ocenio da su protesti organizovani u Beogradu zbog mogućeg uvođenja policijskog sata ubrzo pokazali da nemaju veze sa pandemijom već sa Kosovom.
"Sve ono što smo videli na snimcima koji dolaze iz Beograda ukazuje na to da postoji čak jedna organizovana politička struktura, koja je pričom o koroni sakrila njihove prave ciljeve a to je da se onemogući postizanje dogovora između Beograda i Prištine. Po mom mišljenju to je u interesu ekstremnim desničarima i fašistima u Srbiji i njihovim međunarodnim pokroviteljima, koji se nalaze na istoku Evrope", ocenio je Komšić.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.