Komšić: Članstvo u NATO prioritet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Avg.2019, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komšić: Članstvo u NATO prioritet

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić potvrdio je da će sednica Predsedništva na kojoj bi trebalo da bude imenovan kandidat za predsedavajućeg Veća ministra biti zakazana čim budu ispoštovane sve proceduralne pretpostavke, odnosno odmah posle usvajanja Nacionalnog plana za članstvo u NATO.

Komšić je naveo da neće glasati za kandidata za predsedavajućeg Veća ministara ukoliko nema odluke o upućivanju Godišnjeg nacionalnog programa za Akcioni plan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za članstvo NATO, odnosno da će glasati za imenovanje odmah nakon usvajanja ANP, preneo je portal Klix.

Predsednik SDA Bakir Izetbegović danas je rekao da u celom procesu dogovora nema pobednika niti gubitnika i da je pronađena sredina.

Odnosno, kao što je Klix.ba u sredu objavio, dogovor je najbliži varijanti slanja redukovanog ANP, koji bi trebalo da sadrži civilni segment, a vojni da se zadrži na postojećem nivou. Lideri stranaka pobednica opštih izbora 2018. godine SNSD Milorad Dodik, HDZ BiH Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović postigli su u ponedeljak, 5. avgusta, dogovor o principa za formiranje vlasti prema kojima bi Veće ministara trebalo da bude formirano u roku od 30 dana
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.