Izvor: B92, 29.Maj.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južni tok i u Hrvatskoj i BiH?

Pariz -- Rusija pregovara s Hrvatskom i BiH o učešću tih zemalja u izgradnji gasovoda "Južni tok", izjavio je direktor tog projekta Karlo Meriđi.

Meriđi, koji je i potpredsednik italijanske energetske kompanije ENI, je podsetio da je Rusija od početka ove godine imala uspešne pregovore s Bugarskom, Mađarskom, Srbijom, Slovenijom i Grčkom o njihovom učešću u tom projektu.

Sadašnji pregovori >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s Hrvatskom i BiH o njihovom mogućem uključenju u trasu "Južnog toka" odvijaju se takođe uspešno, naglasio je Meriđi, čiju izjavu je prenela agencija ITAR-TAS.

Ruski energetski gigant "Gasprom" i italijanska kompanija "ENI" razmatraju, kako je saopšteno, osam mogućih trasa za postavljanje sistama gasovoda "Južni tok", a konačna odluka o tome biće doneta do kraja ove godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija pregovora s BH i Hrvatskom o plinovodu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Maj.2008

Rusija pregovara s Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom o sudjelovanju tih zemalja u izgradnji plinovoda Južni tok, izjavio je  direktor tog projekta i potpredsjednik talijanske energetske kompanije ENI Carlo Meriggi. On je podsjetio da je Rusija o ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.