Izetbegović spušta loptu: Nećemo kvariti odnose

Izvor: Mondo, 01.Apr.2016, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović spušta loptu: Nećemo kvariti odnose

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović iznenađen je oslobađajućom presudom Haškog tribunala Vojislavu Šešelju i smatra da će ona privremeno uticati na odnose u regionu, ali ne misli da ih kvari.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

U slučaju da i pravosnažna presuda Šešelju takođe bude oslobađajuća, Izetbegović smatra da time ipak neće biti stavljena tačka na pitanje uloge Srbije u ratovima u BiH i Hrvatskoj.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << gostujući na BHT 1 istakao da zbog toga ne misli da kvari odnose na Balkanu.

"Kanimo da idemo dalje ka pomirenju, ali bitno je imati te činjenice potvrđene i u Haškom tribunalu, za ne daj Bože, neke nove pokušaje da se narod ponovo uvuče u zla kakva su ovde rađena pre 20 godina", kazao je Izetbegović.

Proces pomirenja, prema njegovim rečima, je u zajedničkom interesu i bez njegovog uznapredovanja ne može se dalje ka Evropskoj uniji.

Predsednik Predsedništva BiH pre četiri dana je, povodom osuđujuće presude Radovanu Karadžiću, najavio da će, "ako bude novih elemenata" u toj presudi BiH pokrenuti reviziju postupka protiv Srbije za genocid.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Izetbegović iznenađen presudom Tribunala

Izvor: RTS, 01.Apr.2016

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović iznenađen je oslobađajućom presudom Haškog tribunala Vojislavu Šešelju i smatra da će ona privremeno uticati na odnose u regionu, ali ne misli da ih kvari. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.