Indeks: Tilerson zaboravio na Štira

Izvor: RTS, 21.Mar.2017, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indeks: Tilerson zaboravio na Štira

Nakon što je "Rojters" preneo saopštenje Stejt departmenta da će se američki šef diplomatije Reks Tilerson sastati sa ministrima spoljnih poslova 26 od 27 članica NATO, odnosno da se neće sastati samo sa hrvatskim ministrom Davorom Ivom Štirom, iz tog resora je stigao demanti.
Sastanak Tilersona sa ministrima se organizuje u Vašingtonu na temu okupljanja koalicije koja bi trealo da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se bori protiv terorista tzv. Islamske države.

U demantiju ministarstva spoljnih i evropskih poslova stoji da još jednom potvrđuju da je ministar Štir pozvan i da će učestvovati na sastanku Globalne koalicije za borbu protiv ID koji će biti održana sutra u Vašingtonu.
Hrvatski portal Indeks, međutim, primećuje da s obzirom na to da će, kako se čini, do sastanka ipak doći, nameće se zaključak da su iz američkog Stejt departmenta greškom izostavili Štira - što, kako navode, puno govori o njegovoj, kao i o hrvatskoj težini u međunarodnim krugovima.
Pogledaj vesti o: NATO,   Vašington

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TOLIKO JE VAŽAN: Tilerson totalno zaboravio na šefa hrvatske diplomatije

Izvor: Kurir, 21.Mar.2017

...Tilersonov sastanak sa ministrima biće održan sutra u Vašingtonu radi okupljanja koalicije za borbu pritov terorističke Islamske države..U demantiju ministarstva spoljnih i evropskih poslova stoji da još jednom potvrđuju da je ministar Štir pozvan i da će učestvovati na sastanku..Hrvatski...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.