Hrvatska: Ministarki prete smrću

Izvor: B92, 05.Jun.2012, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Ministarki prete smrću

Zagreb -- Hrvatska ministarka zaštite okoline i prirode Mirela Holi prijavila je policiji pretnje smrću pa Ministarsvo unutrašnjih poslova obavlja sigurnosnu procenu.

Mediji pretnje povezuju s najavom nove ministarke o uređivanju sistema otkupa plastične "PET ambalaže" čiji sadašnji oblik pogoduje određenim interesnim grupama.

Portparolka Martina Halužan potvrdila je danas novinarima u Splitu da Holi poslednjih meseci dobija pretnje i da je o tome obavestila policiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"To nisu nove pretnje, one su postojale pre nekoliko meseci, a stručne službe koje su za to zadužene, rade svoj posao i nakon toga one će odrediti mere, ako to bude potrebno", rekla je Halužan.

Halužan nije želela da komentariše nagađanja medija o tome da su pretnje koje uglavnom stižu poštom, povezane s najavama ministarke Holi o uvođenju reda u sistem otkupa "PET ambalaže".

Ministarka je nedavno najavila da će biti zabranjeno besplatno deljenje jednokratnih plastičnih kesa u prodavnicama i da će propisati da se kese moraju prodavati za najmanje dve kune po komadu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrvatskoj ministarki zaštite okoline prete smrću

Izvor: Blic, 06.Jun.2012, 01:50

Hrvatska ministarka zaštite okoline i prirode Mirela Holi prijavila je policiji pretnje smrću, te Ministarsvo unutrašnjih poslova obavlja sigurnosnu procenu, potvrđeno je juče novinarima u zagrebačkoj policiji. ..Mediji pretnje povezuju s najavom nove ministarke o uređivanju sistema otkupa plastične...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.